Over 'T Bukske

Net buiten het centrum van Valkenburg vind je Kinderspeelboerderij 't Bukske, de perfecte plek voor een heerlijke dag uit voor jong en oud. De kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen in de binnen- en buitenspeeltuin, kennismaken met de verschillende boerderijdieren én racen op de skelterbaan. Ze zullen zich geen moment vervelen!

Daarnaast beschikt Kinderspeelboerderij 't Bukske ook over een prachtig buitenterras met uitzicht over het heuvelland. Neem lekker plaats en geniet bijvoorbeeld van een vers kopje koffie, een verfrissend drankje met een borrelplank of een heerlijke pizza. Volwassen kunnen heerlijk genieten terwijl hun kinderen kunnen spelen, de perfecte combinatie voor een geslaagde dag!


Wie zijn de personen achter ‘T Bukske?

Dat zijn Cindy en Lambert Frijns, ouders van twee kinderen genaamd Jeffrey (12j) en Lotte (10j). Samen met ouders Jan en Riny zijn ze in september 2016 begonnen aan een groot avontuur: het realiseren van hun droom een Kinderspeelboerderij in Valkenburg aan de Geul.

Vader Jan had sinds 2001 een kleinschalig agrarisch eenmansbedrijf aan de Hekerbeekweg te Valkenburg. Aangezien Jan richting de 70 jaar ging wilde Cindy en Lambert kijken wat ze konden doen met de huidige boerderij. Gekeken na de mogelijkheden, meerdere brainstorm sessies, overleg met adviseurs en gemeente positief begonnen aan het vergunningen traject. Het zou immers toch fijn zijn als het levenswerk van Jan en Riny kon worden overgedragen aan de volgende generatie.

Eind 2020, vier jaar verder, meerdere ingewikkelde vergunningprocedures en financiering gevechten kon worden gezegd dat de droom Kinderspeelboerderij 't Bukske werkelijkheid was geworden. Na een geweldige verbouwing was het agrarisch bedrijf omgetoverd naar een totale horeca accommodatie voor jong en oud.

Helaas was er geen rekening gehouden met een Covid pandemie, ‘T Bukske opende op 19 november 2020 hun deuren en kon na 4 weekenden met verschillende maatregelen alweer sluiten voor een half jaar zonder enkele compensatie of steun vanuit de overheid. Ze hadden enorme pech dat hun project al meer dan 5 jaar geleden werd begonnen. Er is hierdoor geen aanspraak op overheidssteun omdat ze geen starters zijn, geen omzetverlies hebben en het KvK nummer al meerdere jaren bestaat.


Toekomst?

Inmiddels hebben veel mensen ’T Bukske bezocht en dit leverde ontzettend veel leuke en enthousiaste reactie op. Hierdoor zijn Cindy en Lambert ervan overtuigd dat hun droom steeds meer vruchtbaar wordt. Wees dus van harte welkom op hun Kinderspeelboerderij waar u wordt ontvangen door een familie met de beste intenties, liefde voor horeca, dieren, natuur en omgeving.


Team Bukske

Team 'T Bukske

Lambert Frijns

Lambert Frijns

Eigenaar
Cindy Frijns

Cindy Frijns

Eigenaar
Riny Frijns

Riny Frijns

Eigenaar
Jan Frijns

Jan Frijns

Eigenaar
Lotte Frijns

Lotte Frijns

Dochter
Jeffrey Frijns

Jeffrey Frijns

Zoon
Kristof Frissen

Kristof Frissen

Vakantiehulp


Onder het motto wist u dat........We kregen een vraag via de email:

het voorbijrijden is het me al een paar keer opgevallen: een ontzettend goed en leuk initiatief. Alleen is de naam fout geschreven: dit moet 'Bökske' zijn. Het basiswoord is namelijk 'Bok' en niet 'Buk'. In het Valkenburgs wordt dan 'een kleine bok' als 'bökske' geschreven.


Onze reactie

leuk om te lezen dat het mensen bezig houdt onze Kinderspeelboerderij.

De naam hebben wij bewust op deze manier gekozen om 3 verschillende redenen heeft ons dit doen besluiten.

  1. Onze belangrijkste doelgroep is kinderen en die krijgen dit veel makkelijker uitgesproken.
  2. deze naam heeft zelfs al een eigen bier.
  3. toeristen / Hollanders krijgen de Limburgse naam niet uitgesproken en op internet geeft het veel probleem in zoekmachines enzz

Dus we hebben bewust Bökske naast ons neergelegd. Hopelijk geen probleem :)


Reactie

Bedankt voor de reactie. Dat is inderdaad goed doordacht!

Dagelijks kom ik langs de werkzaamheden, dus ik zie alles langzaamaan groeien. Ik wens jullie veel succes met deze opzet. Erg goed en leuk om kinderen (en hun ouders!) dichter bij de natuur te brengen. Buitenlucht en de omgang met dieren is leuk, belangrijk en leerzaam. Nogmaals: dikke duim omhoog!

Altijd leuk om positieve reacties te ontvangen.